Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dos dels autors del llibre "Els altres andalusos" van presentar l’obra a l’Escorxador

Aquest acte havia estat programat per la Candidatura d’Unitat Popular i en el marc de les Festes de Sant Raimn

Els altres andalusos és el títol del llibre que ha editat però també és el nom de l’associació que agrupa els seus autors. Es tracta d’una associació de persones nascudes a Andalusia o bé de pares andalusos que resideixen a Catalunya que es queixen de certes cúpules de les anomenades "Casas regionales" i de la instrumentalització que fan aquestes. En definitiva, els altres andalusos denuncien el president de la Federació d’entitats culturals andaluses a Catalunya, la FECAC, Francisco García Prieto, perquè diuen que s’ha atorgat, amb el suport dels partits polítics hegemònics de Catalunya, una funció de representant polític de tots els andalusos. Per denunciar aquesta situació han volgut obrir un debat ciutadà.

El que va aixecar el debat i la idea d’associar-se va ser principalment la Feria d’abril. Els altres andalusos no volen que es creï el prototip dels andalusos tal com mostra la feria.

El llibre els altres andalusos vol trencar amb aquesta imatge falsa i denunciar la instrumentalització que fa la cúpula de la FECAC de la personalitat i les tradicions dels andalusos que viuen a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: