Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest diumenge se celebra la Festa del Xató de Vilafranca

La de Vilafranca és la primera de les xatonades populars que, fins al proper mes d’abril, se celebraran en l’àmbit de la Ruta del Xató i com ja ve sent habitual hi participaran

Aquesta nova edició de la Festa del Xató està organitzada pel Patronat Municipal de Comerç i Turisme i el Gremi d’Hosteleria de l’Alt Penedès, amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Penedès. Durant el matí, la rambla de Sant Francesc comptarà també amb un mercat d’artesans i pintura a més del grup de música tradicional Els Cosins de Sac, que amenitzaran aquesta festa gastronòmica. També es duran a terme exhibicions d’elaboració de les quatre varietats de Xató: del Vendrell, Sitges, Vilanova i Vilafranca a càrrec dels Mestres Xatonaires professionals de cadascun dels gremis d’hosteleria participants. I com a novetat, a la mateixa Rambla, es faran tallers populars del Xató de Vilafranca. Les places per participar-hi són limitades i per tant qui hi vulgui participar caldrà que s’inscrigui prèviament a l’Oficina Municipal de Turisme, al baixos de la Casa de la Vila o al telèfon 93 818 12 54.

Per gaudir de les degustacions de les diferents varietats de xató caldrà adquirir un tiquet a un preu de 6 € que inclou dues racions de xató, degustació de vi de la DO Penedès, pa i coberts i un got i un pitet de regal. A partir de les 12, també se celebraran els tradicionals Tres Tombs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: