Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest diumenge, la Festa del Xató vendrà més de quatre mil racions

La de Vilafranca és la primera de les xatonades populars que, fins al proper mes d’abril, se celebraran en l’àmbit de la Ruta del Xató.

Com en els darrers anys, a la Festa del Xató de Vilafranca hi hi participen els gremis d’hosteleria del Baix Penedès, Sitges i Vilanova.

La Ruta del Xató 2005/2006 va començar fa una parell de mesos però segons la presidenta del Gremi d’Hosteleria de l’ Alt Penedès, Dolors Pons, el consum es concentra entre gener i març.

Aquesta nova edició de la Festa del Xató està organitzada pel Patronat Municipal de Comerç i Turisme i el Gremi d’Hosteleria de l’Alt Penedès, amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Penedès. Durant el matí de diumenge, la rambla de Sant Francesc comptarà també amb un mercat d’artesans i pintura a més del grup de música tradicional Els Cosins de Sac, que amenitzaran la festa. També es duran a terme exhibicions d’elaboració de les quatre varietats de Xató: del Vendrell, Sitges, Vilanova i Vilafranca a càrrec dels Mestres Xatonaires professionals de cadascun dels gremis d’hosteleria participants. Com a novetat es faran tallers populars del Xató de Vilafranca, com explica Vicky Clavé del Patronat de Turisme.

Per tastar les diferents varietats de xató, caldrà adquirir un tiquet que costarà de 6 € i inclourà dues racions de xató, degustació de vi de la DO Penedès, pa, coberts, un got i un pitet de regal. En total, es posaran a la venda més de quatre mil racions de xató, primant la recepta vilafrancuina.

A partir de les 12 del migdia, també se celebraran els tradicionals Tres Tombs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: