Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest dissabte, la Campanya de l’ Ampolla recollirà tota mena d’ ampolles, a més de les de cava

Joves Cristians de Vilafranca organitza per 23a edició la Campanya de l’ Ampolla, l’ acció col·lectiva més important de l’ any.

Tot i l’ incertesa que va viure la campanya fa uns mesos a causa de l’ augment de les etiquetes autoadhesives, finalment se celebra. De tota manera, els seus responsables afirmen que la iniciativa té els dies comptats i reclamen a l’ administració que intervingui per tal de salvar-la.

Aquest any, la Campanya recollirà tot tipus d’ ampolles de vidre, no només les de cava com fins ara.

Enric Gutiérrez de Joves Cristians ha explicat a aquesta emissora que l’ objectiu és omplir un contenidor d’ una tona i vendre´l directament com a vidre.

Els diners que s’ obtinguin amb la recollida d’ ampolles es destinaran al projecte que la ONG XXI Solidari té al poble de Somoto, al nord de Nicaragua. Aquí, la ONG ha comprat un terreny i una casa que vol convertir en centre polivalent per a infants d’1 a 12 anys de tres barris marginals de les afores del municipi segons ha explicat Lluís Barrera, membre de XXI Solidari .

Aquesta ONG, amb seu a Sant Martí Sarroca, fa 7 anys que treballa al poble de Somoto.

La Campanya de l’ Ampolla tindrà lloc dissabte i els organitzadors recomanen als vilafranquins que treguin les ampolles al portal de casa, a partir de quarts de 4 de la tarda.

Aquelles persones que tinguin més de 100 ampolles poden portar-les directament a la FECA o avisar l’ organització, que passarà a recollir-les pel matí.

Els voluntaris estan convocats al parc de Sant Julià a les 3 de la tarda i també poden ajudar anant a la FECA, a partir de les 7 de la tarda a posar les ampolles als palets.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: