Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un dels regals estrella d’aquestes festes estant sent els decodificadors de Televisió Digital Terres

L`apagada analògica s`ha de produir entre finals de 2006 i finals de 2007, moment en que ja no es podrà reber el senyal de televisió a banda de la Televisió Digital Terrestre (TDT)

L’entrada en funcionament de la Televisió Digital Terrestre a l’estat espanyol s’està fent de forma gradual, però el cert és que gràcies a la promoció que se n’ha fet i a la curiositat també per les novetats aquestes festes els decodificadors de TDT han estat un dels regals més destacats.

El canvi que s’ha de produir afectarà als receptors, i també a les antenes, per tant abans de comprar un decodificador cal saber si la nostra antena ha estat ja adaptada per poder rebre la senyal de forma digital, enlloc de l’analògica actual. Es a dir, que enlloc de les emissions per ones pugui rebre i entendre la informació digital. Aquest és un dels principals dubtes alhora de comprar un aparell d’aquest tipus. A VIlafranca des del node del Vendrell es poden rebre ja 22 canals a través de la TDT.

La principal diferència entre el sistema analògic i el digital és la qualitat de la recepció. El sistema analògic depèn molt de la ubicació i la bona recepció per oferir qualitat; mentre que el digital sempre ofereix una bona qualitat si hi ha recepció de senyal.

A l’hora de comprar el decodificador, cal tenir en compte que sovint els aparells més econòmics poden presentar problemes, sobretot pel que fa a la garantia i servei post venda.

A banda d’aquesta opció de l’adequació de les antenes comunitàries pel que fa als blocs de pisos, existeix també la possibilitat de col·locar a nivell individual antenes receptores internes o externes de TDT, però cal tenir present que abans de finals de 2006 o 2007 s’ha de produir l’apagada analògica, amb la qual cosa totes les antenes s’hauran d’haver adaptat o no podran rebre la senyal de Televisió.

El cost aproximat d’un decodificador de TDT pot oscil·lar entre els 70 i 80 €.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: