Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tret de sortida de la Fira del Gall

Prop de 3.88 peces d`aviram ja es troben a la venta a la Rambla de Sant Francesc

Avui a les vuit del matí s’iniciava de manera oficial una nova edició de la fira del gall. A aquesta hora del matí l’alcalde de Vilafranca acompanyat de l’àliga, el mussolot del campanar, el tomasot i la ballarica han arribat en cercavila fins a la rambla de sant Francesc on l’alcalde a comprat diverses peces per als centres benèfics de la vila. D’aquesta manera s’inaugura oficialment el mercat d’aviram de pagès.

Joan Raspall, un gran expert en aviram i una peça clau en la fira ha acompanyat i assessorat a l’alcalde en la compra de les peces. Una tasca que des de fa anys que desenvolupa.

Els controls exhaustius realitzats enguany per a fer possible la celebració de la fira, donen totes les garanties necessàries sobre la qualitat de les peces. Pollastre del Penedès, gall d’indi i ànec passen a ser durant aquest cap de setmana els protagonistes.

El fred ha fet enrera als més matiners però tot al llarg del matí la rambla s’ha anat omplint de visitants i compradors d’aviram.

I també des de les nou del matí ja es poden degustar els plats que s’ofereixen a la mostra de cuina d’aviram i de vins negres. Fins les tres de la tarda tant d’avui com de demà i per 5 euros i 50 cèntims es poden degustar plats d’aviram del Penedès i vins de la denominació d’origen. Per aquesta tarda estan previstes diverses activitats entre les que destaca la degustació de vins i el concurs popular de truites a les sis de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: