Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L`església de Sant Pelegrí acull la exposició de pessebres de Nadal 2005

Ahir s’inaugurava l’exposició de pessebres d’aquest Nadal, enguany però la ubicació ha canviat i degut a les obres del Museu de Vilafranca la mostra de pessebres i diorames s’ha traspassat a la capella

Un any més i després de 19 exposicions l’associació de pessebristes de Vilafranca ha tornat a organitzar la exposició de pessebres de Nadal. Un total de 13 diorames més el pessebre popular es poden veure aquests dies a la capella de Sant Pelegrí, un espai poc habitual però degut a les obres del Museu les dependències del carrer de la palma estan destinades a la conservació de diverses peces. Aquest fet ha comportat que enguany els diorama exposats siguin una mica més petits que en anteriors edicions. Tot i així la mostra recull la mateixa quantitat de peces que altres anys, tot i que la seva elaboració enguany s’ha hagut de realitzar a casa de cadascun dels pessebristes.

En aquests tretze diorames es poden veure representades diverses escenes tant religioses com populars relacionades amb el Nadal. La seva construcció es realitza a partir de materials diversos. El guix, plàstic, materials naturals es combinen amb la imaginació de cada pessebrista per oferir diverses construccions.

A banda de 13 diorames i com ja és habitual també s’ha construït el pessebre popular, obra de Josep Figueres que des de fa més de 70 anys construeix pessebres

La particularitat en la construcció d’aquests pessebres és la utilització de materials naturals com la molsa, el suro o la terra. Aquest pessebre, de dimensions més grans que el diorama. Des dels sis anys Josep Figueres realitza un pessebre a l’any i a l ‘edat de 80 anys encara segueix perfeccionant la tècnica.

L’exposició de pessebres es pot visitar fins el proper 22 de gener a la capella de sant Pelegrí els feiners de 6 d dos quarts de nou del vespre i dissabtes i festius de 12 a 2 de migdia i de 6 a nou del vespre.

També es poden veure pessebres de l’Associació de pessebristes de Vilafranca a l’església de la trinitat i a l’església Betlem de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: