Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L`Alt Penedès participa en la recollida de sabó per als campaments de refugiats Sahrauís

L`Associació Catalana d`Amics del Poble Sahrauí – ACAPS Wilaya Alt Penedèsparticipa en la 12ª Caravana d`Ajut Humanitari per al Poble Sahrauí

Les diferents associacions de solidaritat de l`Estat i d`Europa intenten

pal·liar, any rere any, aquestes mancances. Des de Catalunya, es treballarà per amb l`objectiu de cobrir una part de les necessitats de productes d`higiene personal i recollir recursos econòmics per cobrir les necessitats de transport.

Pel que fa a la comarca, l`ACAPS Wilaya Alt Penedès se centra la campanya en l`organització de diversos punts de recollida de pastilles de sabó, als propers dissabtes 10 i 24 de desembre, a la plaça de Santa Maria, i a l`Escorxador de Vilafranca mentre duri la campanya. Avui al matí es realitzava una recollida a la plaça de santa Maria, on hi ha assistit força gent per tal d’aportar la seva donació.

També compten amb lacol·laboració de centres escolars i casals d`avis i grups de lleure. Algunsajuntaments també han organitzat la campanya de recollida a diversos poblesde l`Alt Penedès. En aquest sentit, l`Ajuntament de Vilafranca del Penedèsha fet una aportació econòmica de 1.451 euros. Amb tot, l`ACAPS Wilaya AltPenedès fa una crida a les entitats, associacions, ajuntaments i col.lectiusa dur a terme iniciatives de suport.

Al llarg dels 30 anys que dura el conflicte, s`han organitzat caravanes per

la Pau per fer arribar ajut humanitari als campaments de refugiats de

Tindouf (Algèria), les colònies d`estiu per a infants sahrauís, l`acollida

de malalts, projectes de cooperació al desenvolupament, agermanaments, etc.

L’any passat es van recollir un total de 200 tones de material higiènic, dues de les quals van provindre de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: