Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat un pressupost de gairebé 4 milions d’euros per a l’any 2006.

Amb els vots favorables de l’equip de govern (format per Alternativa per Olèrdola i ERC), l’abstenció del PSC i el vot en contra de PP i CiU, dimarts es va aprovar el pressupost

Les inversions representen més d’un 17% del pressupost i inclouen projectes com l’arranjament d’un tram de la xarxa de clavegueram de Moja, l’estació de bombament de Sant Miquel, millores en les urbanitzacions, la reforma del carrer Sant Pere de Sant Pere Molanta o la previsió de reparar la teulada del Casal Molantenc. El regidor d’Hisenda, Joan Forns, destaca l’augment de personal per atendre necessitats de gent gran i sanitat i posa l’accent en la reducció de l’endeutament.

Els pressupostos també contemplen partides per a millores a Daltmar i per els vestidors de la zona esportiva d’aquesta urbanització. En el cas de Can Trabal, també es pressuposten 20 mil euros per millores i 30 mil més pel local social.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va recordar que durant el 2006 es realitzarien inversions pressupostades aquest any, com l’ampliació de l’escola bressol de Moja o l’eix Rossend Montané.

El ple també va aprovar una modificació del pressupost de 2005 que inclou canvis en el finançament de les obres de l’escola bressol de Moja, la connexió de gas a Moja i la reposició d’enllumenat, que es realitzaran a partir de recursos propis gràcies al sanejament de les finances municipals.

Per unanimitat, el ple també ha acordat donar suport a una moció que reclama un estudi sobre la incidència del càncer a la comarca i dóna suport a les entitats Ginesta i Plataforma per la salut i el medi ambient.

La regidora d’ensenyament, Lydia Girona, també va explicar l’acord arribat amb el departament i els municipis d’Avinyonet, Olesa i Sant Cugat per tal de construir a Moja un institut propi pels alumnes d’Olèrdola. Els altres tres municipis disposarien d’un altre centre per atendre els seus alumnes.

A preguntes de PSC i PP, l’alcalde fa informar que s’havien mantingut reunions amb la direcció d’Uniland i la Junta i l’Associació de propietaris de Daltmar, per tractar de la possible ampliació de l’activitat extractiva de la pedrera d’Uniland dels Monjos. L’alcalde, després de recordar que l’Ajuntament no té potestat per evitar el projecte, va reiterar que es recolzaria la decisió dels veïns de Daltmar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: