Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Mas Albornà oferirà un servei de suport als discapacitats a la seva pròpia llar, novedós

Aquest servei, que entrarà en funcionament aquest gener, té per objectiu contribuir al desenvolupament de la persona discapacitada en les activitats de la vida diària, tant a la seva llar com a la

La idea és possibilitar al màxim l’ autonomia dels usuaris del nou servei, facilitant-li el suport d’un professional.

El servei és novedós a l’Alt Penedès que presentava una mancança històrica en aquest àmbit, com reconeix Neus Casals de Mas Albornà.

La Fundació penedesenca Mas Albornà va ser acreditada pel Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, el novembre passat, com a entitat col·laboradora del Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar i serà l’ encarregada d’oferir-lo a la nostra comarca.

Inicialment ja compten amb 7 usuaris de la Fundació que l’ han sol.licitat i a partir de gener, qualsevol penedesenc pot presentar una sol·licitud a les oficines del Departament de Benestar i Família.

El programa ofereix suport professional que es traduirà en atenció setmanal, que pot oscil·lar entre les 7, 10 o 14 hores, en funció de la valoració individual que farà un equip de professionals del Centre d’Atenció al Discapacitat del Departament de Benestar i Família de la Generalitat.

El programa de suport a l’ autonomia familiar va adreçat a persones amb disminució física o psíquica que viuen soles o en nuclis familiars reduïts, de fins a quatre persones, i que tenen dificultats en el ple desenvolupament d’activitats de la vida diària. Per ser usuari cal tenir reconegut un grau de disminució igual o superior al 33%, entre 18 i 65 anys i ser resident a Catalunya amb antelació, com a mínim, d’un any a la data de presentació de la sol·licitud.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: