Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cantant vilafranquina Glòria Lasso ha mort aquesta matinada a Mèxic

La família de Glòria Lasso, que en realitat es deia Rosa Maria Coscollín, vivien al carrer Duc de la Victoria, al final del Passeig Rafael Soler.

Tot i que la famosa cantant sempre va dir que havia nascut a Vilafranca, en realitat el naixement va tenir lloc en un poble d’ Aragó d’ on procedia la seva mare. De tota manera, després van tornar a Vilafranca on Lasso va passar la seva infantesa.

El vilafranquí Joan Bages rememorava en el programa "Casal 100" que Ràdio Vilafranca va emetre entre l’ any 2003 i el 2004 per commemorar el centenari del Casal, aquests aspectes inicials de la seva biografia.

Lasso va néixer a finals dels anys vint o a principis dels 30 i la seva edat era un dels secrets més ben guardats per la cantant que sempre es treia anys.

En un llibre editat a França fa uns anys, Glòria Lasso donava detalls de la seva biografia: reconeixia una adolescència difícil i explicava que als 16 anys ja estava casada i era mare. Posteriorment, es va casar 8 o 9 vegades més i va passar els darrers anys de la seva vida a Mèxic on avui ha mort.

La tornada de Glòria Lasso a Vilafranca es va produir el febrer de 1958 i aquesta vegada provenint de París, on havia triomfat a costat de Luís Mariano, i s’ havia convertit en una famosa cantant.

Lasso va participar en una matinal benèfica al Casal i la seva visita va ser tot un aconteixement per la Vilafranca de l’ època.

Una gernació va rebre-la a la Rambla i la Societat La Principal es va omplir de gom a gom.

Les fotos que es conserven deixen constància de la bellesa de la cantant, custodiada per el Cap de la Policia Local, Eustaquio Parrilla, i de la multitud de penedesencs que la van anar a veure.

Joan Bages explicava a la nostra emissora, juntament amb Joan Solé Bordes, que tot i estar encostipada va captivar el públic assistent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: