Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Associació de Pessebristes de Vilafranca mostra per primera vegada els seus diorames, a la Capell

Aquest cap de setmana va obrir portes l’ exposició de pessebres d’ aquest Nadal 2005, avançant-se a les dates habituals, amb l’ objectiu de facilitar les visites escolars.

El procés de transformació que viu el Museu de Vilafranca ha comportat que l’ Associació de Pessebristes s’ hagi vist obligada a canviar l’ edifici d’ activitats culturals del carrer de la Palma per la Capella de Sant Pelegrí.

El canvi d’ ubicació ha comportat un esforç extra per als pessebristes que estaven acostumats a elaborar els diorames "in situ", al llarg de l’ any. A més, també han hagut de crear una nova estructura muntable i desmuntable per poder instal·lar els pessebres a la Capella, que han sufragat gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat.

Els canvis també han repercutit en els diorames : així han introduït el poliespan i ara tots tenen la mateixa mida, oferint al visitant una sensació d’ uniformitat. En general, el president de l’ Associació de Pessebristes de Vilafranca, Josep Anton Plans, afirma que han millorat.

L’ exposició consta de 13 diorames que han fet els mateixos socis de l’ any passat, un pessebre popular que fa la família Figueres i un parell de pessebres realitzats per el Centre Excursionista del Penedès.

Els diorames presenten les temàtiques habituals excepte el de Remei Sogas.L’ exposició dels pessebristes vilafranquins es pot visitar a la Capella de Sant Pelegrí fins el dia 22 de gener. Fins el 8 de gener està oberta cada dia de la setmana i a partir del 14 de gener només obrirà els dissabtes i diumenges.

També es poden veure pessebres de l’ Associació de Pessebristes de Vilafranca a l’ església de la Trinitat i a la de Betlem de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: