Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Ambulatori de Vilafranca i l’Hospital han acordat un Pla de Coordinació de l’Atenció Continuada a

Els professionals sanitaris dels dos centres de salut han consensuat un pla per millorar l’atenció sanitària davant de l’increment de la demanda ocasionada per la grip,els refredats i les seves complicacions.

L’ objectiu és prevenir les molèsties que comporten als pacients i als seus familiars les hores d’espera als serveis d’urgències dels hospitals, potenciant el servei d’urgències de l’ Ambulatori i donant un seguit de consells que ajudin a l’autocura.

Així, es preveu reforçar els equips mèdics d’atenció primària i de l’Hospital amb metges de família i un especialista en Medicina Interna. També s’incrementen els equips d’infermeria, que reforcen urgències i hospitalització, i també es reforça la plantilla de personal auxiliar i administratiu.

Per reforçar el paper del metge de capçalera s’ha acordat que tots els pacients que derivi al servei d’urgències de l’Hospital tindran prioritat respecte als pacients que hi van per pròpia iniciativa, exceptuant els casos d’emergència. Els pacients atesos a urgències de l’Hospital que necessiten una vigilància especial podran anar a casa seva i seran visitats pel metge d’atenció primària, entre les 24 i 48 hores posteriors a l’alta d’urgències. També es facilita la possibilitat de realitzar proves analítiques i radiològiques, sol·licitades des de l’atenció primària, durant les 24 hores i tots els dies.

Des de l’ Hospital recorden que davant un problema de salut que requereixi atenció sanitària, cal acudir al metge de capçalera o al pediatre.

Fora dels seus horaris habituals cal anar al servei d’atenció continuada de l’ Ambulatori, on els metges i infermeres de guàrdia diagnosticaran i tractaran individualment cada cas, i si és necessari es realitzaran les proves que siguin necessàries.

Pel que fa al servei d’urgències de l’Hospital, insisteixen que només s’hi ha d’ anar quan es tracta d’un cas greu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: