Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida rebrà 250.000€euro;, provinents del ministeri de Foment i de Patrimoni Cultural de la Ge

Les obres es podrien iniciar de cara al mes d`abril i finalitzat abans de que s`acabi el 2006.

L’Ajuntament de Gelida va aprovar dilluns en el decurs d’un ple extraordinari un conveni amb el Ministeri de Foment per tal de participar en el finançament de les obres de rehabilitació i condicionament del castell. Com comenta l’alcalde Francesc Rossell, l’acord assegura l’aportació de cara l’any vinent de l’1% cultural, que arriba als 138.000€. A aquesta quantitat Rossell ha informat també que cal sumar-hi el que Patrimoni Cultural de la Generalitat aportarà en concepte també d’1% cultural el proper any, amb un total de 120.000€ més. Francesc Rossell, alcalde de Gelida

Les previsions amb les que treballa l’ajuntament gelidenc son que els tècnics de Patrimoni cultural que estan redactant l’avantprojecte finalitzin els treballs a primers de 2006, i que les obres poguessin iniciar-se el mes d’abril i finalitzar en aquesta segona fase abans de finals del proper any.

L’alcalde destaca que el projecte permetrà arranjar els accessos en general al castell, i també l’accessibilitat de l’església a la plaça del Padró. En una tercera fase, més endavant, ja s’hauria de preveure l’arranjament d’aquesta plaça.

Rossell ha comentat també que tot aquest avantprojecte ha de comptar amb la supervisió dels Amics del Castell de gelida, una entitat que ha vetllat força per als bon us i manteniment del Castell.

L’alcalde gelidenc ha afirmat també que tot i que les aportacions aconseguides son molt superiors a les esperades, en cas que calguessin més diners per tirar endavant els projectes previstos en aquesta segona fase, es buscarien noves fonts de finançament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: