Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El vilafranquí Lluís Masachs ha il·lustrat el seu primer llibre

Es titula "La Pucu vol ser eruga" i ha estat publicat per l’ editorial Lynx en la sèrie taronja de la col·lecció Ales de paper, dirigida a nens a partir de 5 anys.

Lluís Masachs va estudiar a l’ Escola Massana de Barcelona en l’ especialitat de dibuix i il·lustració, però aquests darrers anys s’ ha dedicat bàsicament a la pintura.

Masachs se sent molt satisfet amb aquest primer llibre que ha il·lustrat, que a més li ha permès tornar als seus orígens.

El llibre, que està escrit per l’ Anna Motis, explica la història de la Pucu, una eruga que pensa que tots els animals del bosc són més macos que ella i els té enveja fins que s’ adona que ella també és molt especial.

Masachs que en les seves pintures treballava bàsicament la figura humana, ara ha hagut de dibuixar animals. Des de l’ eruga protagonista fins a la papallona en que s’ acaba convertint, passant per cargols, formigues, ocells i un eriçó.

L’ autora del text, l’ Ana Motis, és biòloga i explica amb tota cura el procés de transformació d’ una eruga en papallona, cosa que ha obligat Masachs a ser molt fidel i rigorós amb els dibuixos.Tot i això, els animals que ha creat són divertits i molt humanitzats.

Aquest és el primer llibre que ha il·lustrat el jove vilafranquí tot i que la primera incursió en el món editorial va ser una coberta per un llibre de l’ editorial Alfaguara, l’ any passat.

Ara, espera que amb aquest primer llibre com a carta de presentació, li surtin més projectes editorials.

I parlant de literatura infantil hi ha un altre vilafranquí que té llibre per Nadal. Es tracta del professor Pere Martí, al qual l’ editorial Barcanova li ha editat en format àlbum el seu llibre "La tortuga d’ en Hans", conte que va publicar per primera vegada l’ octubre del 2004.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: