Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El romanent de la festa major 2005 es destinarà a fer una rèplica exacta del drac de Vilafranca

Els cinc administradors de la darrera festa major han fet balanç de la festa major 2005, amb 9400 euros de superàvit.

Han valorat de forma positiva tots els canvis que s’han engegat durant la seva administració: van parlar dels goigs amb veus mixtes, el canvi d’emplaçament del castell de focs des de La Girada cap a Les Clotes, de la modificació del recorregut de la processó i el seu pas pel carrer de Sant Joan en favor d’un major lluïment i, finalment, del canvi d’ubicació de la càrrega explosiva de l’entrada de Sant Fèlix dalt del Palau Baltà.

Pel que fa a l’aspecte econòmic, els administradors van explicar que ha quedat un saldo positiu de 9.400 euros, fet que atribueixen a la gestió, l’èxit de vendes dels productes de merchandising i el bon funcionament de les barres als concerts de festa major.Els administradors han decidit destinar aquests diners a fer una rèplica exacta del drac de Vilafranca, com la que hi ha exposada al Museu La Maison du Geants de la ciutat d’Aht, a Bèlgica.L’escultor Jordi Grau i Martí, el mateix creador de la rèplica que hi ha a Bèlgica serà l’encarregat de fer la nova. Grau va ser aquest estiu a Vilafranca per impartir un curs de manteniment de les peces de bestiari, nans i capgrossos de la Festa Major. A més és director del taller d’escultura El Drac Petit de Terrassa, especialista i creador de diverses obres dins el món de la imatgeria popular arreu de Catalunya.

L’objectiu de la construcció d’aquesta nova rèplica és permetre que la figura del drac pugui sortir més fora de Vilafranca, ja que ara no és possible a causa de l’antiguitat de la peça.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: