Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de la Generalitat ha dit que el boicot al cava és el pitjor que es pot fer pel projecte

Ahir al matí el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va visitar la comarca de l’Alt Penedès.

Primer a Sant Sadurní, on va participar en la trobada anual de socis de la Cooperativa Vinícola del Penedès, Covides. En aquest marc i en companyia del conseller d’agricultura, Antoni Siurana, Maragall es va pronunciar, per primera vegada, sobre el tema del boicot al cava català. El president va començar recordant que estem vivint moments apassionants per la construcció d’un nou model d’estat. I va reconeixer que a vegades apareixen dificultats que no s’havien previst, en referència al boicot. Maragall ha dit que s’està posant de manifest la cara menys amable d’algunes persones i col·lectius que no dubten a alimentar falsos clixés sobre el qui som i com som els catalans.D’aquesta manera estan posant les condicions per fer créixer la desconfiança entre els pobles d’Espanya, i amb el boicot als productes catalans Maragall ha assegurat que si quallés podria tenir conseqüències que fan de mal predir.El president de la Generalitat ha afegit que el boicot és d’una gran irresponsabilitat que es tornarà contra els seus promotors. La generalitat té plena consciència del que està passant, i ha recordat que Catalunya, amb l’estatut, parlar amb respecte però també exigeix respecte.També ha recordat que els catalans no estam disposats a renunciar a res, podem negociar i cedir, però mai renunciar, ha dit.

A l’acabar el seu discurs el president de la cooperativa, Juame Vallès, li ha presentat a Maragall els nous vins d’aquesta anyada i el president de la generalitat ha brindat per l’estatut i pel cava.

En el mateix acte l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, ha expressat al president, les preocupacions del sector al Penedès, pel que fa a l’expansió de la zona metropolitana i el preu del raïm.A la trobada de socis, en la que hi ha participat més de 1000 persones s’ha fet pal.lès el malestar de la Unió de Pagesos amb l’actual conseller d’agricultura amb unes pancartes que s’han penjat a les tines de la cooperativa.

Desprès de la participació en aquest acte el president de la generalitat s’ha traslladat a Vilafranca per inaugurar el nou centre sociosanitari Ricard Fortuny, al barri del Molí d’en Rovira. L’acte s’ha iniciat amb la recepció al president que han fet les autoritats municipals de Vilafranca i la visita al centre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: