Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Mercat de la Carn va ser ahir l’espai que va acollir la conferència sobre " Les fires i mercats a

El Mercat de la Carn va servir d’escenari per explicar els mercats en l’edat mitjana.

La historiadora Maria Soler Sala, professora titular d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona va pronunciar ahir una conferència sobre els mercats de l`edat Mitjana. L’objectiu de la conferència era apropar els processos d’intercanvi d’aquesta època, uns processos però que no han variat massa tal com comentava la mateixa professora.

Amb l’ajuda de projeccions també es van poder conèixer alguns dels estris utilitzats des del segle XII fins al segle XI així com les monedes que han servit per fer les compra- ventes. Vilafranca des del moment de la seva creació s’ha caracteritzat per ser un punt d’intercanvi, sent un nucli originàriament comercial. El Mercat de la carn constitueix un espai històric, on es va poder exemplificar la ubicació de les botigues de l’època.

Les activitats de l’institut d’estudis penedesencs dedicades al Penedès medieval continuaran durant el més de gener, amb una visita a la muralla que segueix programada concretament per al 15 de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: