Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El DARP farà efectiu abans d’acabar l’any el pagament de 6,075 M€euro; pel Pla de Reestructurac

S`ha anunciat també la creació d’una Comissió Tècnica de Seguiment de Preus i Mercats del Vi, amb la participació de la Universitat i representants del sector, amb l’objectiu d’establir un sistema d’informació permanent

La Taula Sectorial Agrària de la Vinya i el Vi, celebrada ahir a la seu del DARP a Barcelona, va informar que el Departament d’Agricultura farà efectiu abans de finalitzar l’any el pagament de 6 milions 75.000 euros pel Pla de Reestructuració i Reconversió de la Vinya. A més, durant el mes de gener, un cop finalitzada la tramitació de les al·legacions, es realitzarà la resta del pagament fins arribar als 8,43 M€. En total, el DARP ha rebut 1.254 sol·licituds, corresponents a una superfície de 1.695 hectàrees.

D’altra banda, el director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del DARP, Salvador Puig, i el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Joan Aguado, han explicat que es va acordar la creació d’una Comissió Tècnica de Seguiment de Preus i Mercats del Vi, amb la participació de la Universitat i representants del sector, amb l’objectiu d’establir un sistema d’informació permanent sobre l’oferta i la demanda de productes vínics, així com dels preus i costos de producció del raïm i del vi.

També es va analitzar la situació actual i els treballs duts a terme i a fer en els propers mesos en relació al Registre Vitivinícola de Catalunya. En relació al Registre, es va explicar que la campanya vitivinícola 2005-2006 ha estat la primera en què els viticultors han pogut efectuar la declaració única de collita i que aquesta s’ha pogut realitzar a través d’Internet. Aquesta declaració de collita única, obligatòria per a tots els viticultors, ha permès agilitar les tràmits de la seva realització i permetrà un millor control de la producció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: