Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha aprovat un pressupost que preveu la posta en marxa de l’ofic

Dilluns es va celebrar el ple del Consell Comarcal en el que es portaven a aprovació els pressupostos per l’any vinent.

El conseller d’hisenda, Ramon Creixell, va presentar la proposta que puja a 10 milions d’euros, és a dir un 28% més del que es va portar a aprovació l’any 2005. D’aquests , 3 milions 200 mil euros corresponen al finançament d’inversions pels ajuntaments a través del PUOSC de la Generalitat, pels quals el consell comarcal fa la gestió administrativa. Deixant de banda aquesta quantitat el pressupost del consell comarcal serà de 6 milions 800 mil euros, és a dir un 17% més que l’anterior. Gairebé la meitat d’aquests recursos es destinaran a serveis destinats a les persones. Especialment en temes d’educació i serveis socials.Ramon Creixell també va parlar, però d’una atenció específica per intervencions en el territori, amb 1’3 milions d’euros, sobre tot en temes de mediambient i de paisatge.El conseller del PP, Lluís Caldentey, va anunciar el seu vot favorable als pressupostos, entre d’altres questions, perquè l’equip de govern ha recollit moltes de les seves propostes, com els tallers d’ocupació als que es destinen 500 mil euros, el suport tècnic als municipis de l’Alt Foix o la creació de l’oficina comarcal de mediambient.Per la seva part el conseller de CiU, Antonio Romero, va ser molt dur en la seva crítica als pressupostos. En primer lloc va dir que no creixen tan en comparació del pressupost definitiu del 2005. El creixement serà només del 2’6%. D’altra banda va criticar al govern per abandonar la gestió pròpia.Romero també es va queixar per entendre que el funcionament de la gestió del consell comarcal és molt gerencial, i va demanar més intervenció política.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de PSC, ERC i PP, i els vots en contra de CiU.

D’altra banda el ple va aprovar per unanimitat el nomenament del president, Ramon Xena, com a representant a la Fundació Mas Albornà i a Firaví.

En el darrer apartat, de precs i preguntes, el president del consell comarcal va anunciar que abans de finals de la setmana vinent tots els ajuntaments disposaran de l’avant projecte del Pla Director i que el dia 11 de gener es farà una reunió extraordinaria del consell d’alcaldes per valorar-lo.

Xena també va anunciar que el 12 de gener es farà la mateixa presentació del Pla Director en el Consell Eco social. La consellera de CiU Angèlica Rodríguez va reclamar un cop més la presència del seu grup en el consell eco social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: