Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El catedràtic de literatura Jordi Llovet explica una de les primeres obres de Charles Dickens a la s

Jordi Llovet és catedràtic de teoria de la literatura i de literatura comparada a la Universitat de Barcelona, a més de ser el cap de l’àrea del mateix àmbit de l’Institut d’Humanitats de

Dimecres va ser a Vilafranca per oferir una xerrada sobre l’obra de l’escriptor britànic Charles Dickens "Els papers pòstums del Club Pickwick" dins del cicle dedicat als Grans llibres de la literatura universal.

Dickens, és conegut sobretot per ser l’autor de les novel·les Oliver Twist i David Copperfield. Charles Dickens va néixer a Portsmouth l’any 1812 en el si d’una família humil. Quan era nen, va treballar en una drogueria com a empaquetador de betums pel calçat, lloc on va poder conèixer les deplorables condicions de vida de les classes socials més baixes. Aquest fet va marcar la seva obra com a escriptor, de la qual en dedicaria gran part a la denúncia d`aquestes condicions. Quan tenia poc més de vint anys va publicar diversos articles inspirats en la vida diària de Londres acompanyats d`il·lustracions amb el títol Sketches by Boz.

Poc després va veure com es publicava la seva obra «Els papers pòstums del Club Pickwick», en nou entregues. L’obra completa va ser traduïda en català per Josep Carner i explica les aventures de quatre membres d’un club a Londres.Llovet va remarcar durant la seva explicació que el llibre està molt condicionat pel fet que s’escrivia per fascicles que s’anaven publicant, tal com passa amb la majoria d’obres del segle XIX.catedràtic comentava que l’estil de Dickens era molt madur per la seva edat. Les frases llargues i complexes caracteritzen el text, que va estar molt influenciat per la lectura de l’obra cervantina i, en general, de la novel·lística del segle XVIII.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: