Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Divendres els membres d’Unió de Pagesos s’han manifestat davant de la delegació d’hisenda a Vilafran

El sindicat pagès lamenta també la poca memòria dels partits actualmet al govern de la Generalitat, que els donaven tot el suport quan estaven a l`oposició la passada legislatura

D’acord amb el que van acordar en la seva darrera assemblea, el sindicat Unió de Pagesos ha sortit aquest divendres al carrer per tal reclamar un gas-oil professional per el sector de la pagesia, i en el que s’apliqui un IVA del 7% enlloc del 16% actual. El coordinador del sindicat a l’Alt Penedès, Josep Esteve, comentava que les concentracions s’han fet davant de les delegacions d’Hisenda d’arreu de Catalunya per posar de manifest davant del ministeri d’economia la seva demanda.

La queixa i el malestar per l’acord que ha signat el ministeri d’agricultura amb dues organitzacions agràries estatals, ve donada pel que fet que estableix l’any 2009 com el que hauria de veure aquest gas-oil professional. Segons Esteve, un període massa llarg i en que segurament els polítics que han signat aquest acord ja no seran al govern.

El sindicat pagès lamenta també que pel que fa a Catalunya, els partits actualment al govern català els van donar el seu recolzament quan eren a l’oposició, i ara sembla que no ho recorden.

El sindicat ha presentat també una proposició no de llei al Congrés dels Diputats, amb el suport d’ERC, per tal de reclamar l’aplicació d’aquest gas-oil professional.

Unió de Pagesos considera també que el marge de maniobra del govern és més gran a mesura que pugen els preus dels carburants, la qual cosa significa que la creació del gas-oil professional no reportaria un cost important per al govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: