Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Apareix el medalló robat fa cinc anys del carrer de Santa Maria a la porta lateral de la basílica

La policia considera que el fet que es tracta d`una peça difícil de col·locar al mercat negre, ha portat a que finalment els autors del robatori hagin decidit retornar-la

Fa cinc anys algú va robar un dels tres medallons modernistes que hi ha penjats al carrer de Santa Maria i que formen part del patrimoni artístic de la vila. El robatori es va fer aprofitant unes obres que es feien i que van permetre enfilar-se fins al medalló i despenjar-lo. Després de preguntar als veïns i d’una investigació policial, no es van trobar indicis dels culpables i, per tant, finalment la investigació va quedar en res.

Divendres passat, 23 de desembre, entre dos i tres quarts de deu del vespre, el propietari de la botiga de teixits Solà, Joan Solà, va veure sortint de l’establiment que hi havia el medalló arrepenjat a la porta lateral de la basílica de Santa Maria. Solà va avisar la policia i, per problemes de transport del medalló finalment el van deixar en un magatzem de la botiga la nit del divendres. L’endemà al matí, la unitat de serveis va anar a buscar-lo i el va traslladar a les dependències de la policia local. Allà es va comprovar que el medalló havia estat ben cuidat i que només tenia un parell de desperfectes petits.

Es tracta d’un cas força estrany, ja que han tardat cinc anys en tornar el medalló. Les primeres hipòtesis de la policia apunten al fet que l’objecte té molt de valor aquí, a Vilafranca i a Catalunya, però no a fora i, per tant es tracta d’un objecte molt difícil de col·locar en el mercat negre. Una altra possibilitat seria que algú el trobés en el mercat negre i el volgués tornar al seu lloc d’origen.

El medalló serà penjat aviat al seu lloc i s’aprofitarà la ocasió per reforçar la seguretat dels tres que hi ha al carrer de Santa Maria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: