Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Visita de tres infants angolesos operats dins el projecte PAX

El club Rotary de Vilafranca va celebrar aquest estiu un sopar solidari per tal de participar en un projecte amb la Fundació Pax, de lluita contra les mines antipersona.

Ahir al matí arribaven a Vilafranca tres infants procedents d’Angola i afectats per les mines antipersona. Arribaven després de ser intervinguts a l’hospital de la Pau de Barcelona, on se’ls han implantat pròtesis a les extremitats afectades.

Ahir eren rebuts a l’ajuntament de Vilafranca pel consistori i també pels membres del Club Rotary, els organitzadors de la nit solidària que va permetre la recaptació d’aquests dines. Luciana de 13 anys, Domingas de 6 i Romeo de 10 anys estan en aquests moments en rehabilitació, tot i que en les revisions mèdiques figura una bona evolució. Els nens han estat acompanyats en tot moment per una tècnica ortopèdica. Aquests tres infants van patir els accidents a l’edat de 2 i 3 anys. La fundació pax treballa des de fa anys en aquest projecte pel qual l’any passat també es van intervindre 9 nens.

Des del Club Rotary Vilafranca s’ha fet un seguiment de l’evolució dels nens. Un seguiment que es perllongarà fins a dues o tres visites més a Catalunya per tal de seguir amb la rehabilitació i amb el canvi de pròtesis si cal.

La Fundació Pax expressava ahir en veu del seu president l’agraïment a totes les persones que van participar en el sopar solidari que han fet possible aquestes intervencions

La Fundació Pax treballarà aquest anys vinent per tal que nou nens més puguin ser intervinguts, però en aquest cas en una altra de les zones més afectades per les mines antipersona, Colòmbia.

El club rotary Vilafranca , una vegada finalitzat el seguiment d’aquests tres nens té la voluntat de continuar amb les nits solidàries, realitzant un sopar anual però en aquest cas variant el destí dels diners. De moment s’estan estudiant quatre projectes, tot i que asseguren que el projecte serà molt més proper al Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: