Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una quinzena de discapacitats ja han utilitzat el pis que la Fundació l’ Espiga va habilitar el mes

El pis és un complement al servei de RESPIR temporal en famílies que l’ Espiga ofereix des des fa prop d’una dècada.

Ubicat al carrer de la Font, el pis va ser cedit per l’ ajuntament de Vilafranca i es va adaptar per a persones amb discapacitat motòrica, gràcies a la col·laboració de Caixa Penedès. El pis compta amb professionals que es fan càrrec de les persones discapacitades que hi fan estada, però també està pensat per aquelles famílies que vulguin acollir un discapacitat però no tenen la casa preparada. Així, aquest agost passat una família va fer un acolliment temporal a casa seva, de dia, però a sopar i a dormir anaven al pis.

El pis de la Fundació l’ Espiga va entrar en funcionament el 21 de juny passat i en aquests mesos ha acollit 14 usuaris, amb un total de 90 dies d’ ocupació.

La directora de la Fundació l’ Espiga, Montse Roca, afirma que sempre es parla d’ habilitar els entorns però l’ habilitació social és igual d’ important.

El pis està pensat per estades de 15 dies o per qüestions puntuals per donar un respir a les famílies que hagin de fer un desplaçament, gestions o a causa d’ una malaltia.

La directora de l’ Espiga, Montse Roca, ha explicat el cas d’ una noia que passa dos dies a la setmana, al pis, al llarg de tot l’ any.

Disposar d’ aquest recurs també permet a les famílies amb discapacitats ajornar el seu ingrés en un centre, segons Roca.

El pis complementa l’ acolliment temporal en famílies que gestiona la Fundació l’Espiga i tots dos serveis estan oberts a famílies de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: