Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un cicle de conferències i una instal·lació participativa sobre Franco clouran el cicle "La mutilaci

Amb el lema "La batalla per la memòria" se celebra un cicle de conferències que tindran lloc els divendres de novembre, a l’ auditori.

De fet, es tracta del cicle temàtic de tardor que el Museu organitza des de fa quatre anys, consagrat a la memòria més recent de Catalunya. Enguany, es pretén abordar el fenomen en si de la recuperació de la memòria històrica, així com analitzar què vol dir oblidar i recordar.

El cicle de conferències començarà aquest divendres amb "Els guardians del record" que comptarà amb el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura.

El dia 11 de novembre, quatre historiadors parlaran de "Viure i sobreviure a la postguerra", la conferència del dia 18 es titula "El calidoscopi de la memòria" i finalment, el 25 de novembre, la companyia Accidents Polipoètics representarà "Franco ha muerto o como idiotizar un pollo".

Totes les conferències es faran a les 8 del vespre, excepte la darrera que començarà a les 9.

Simultàniament, divendres obrirà portes la instal·lació titulada "Escolta Franco! " que consisteix en instal·lar, al pati del Museu, el bust del general que presidia el saló de sessions de la Casa de la Vila.

L’ objectiu és que tothom li pugui dir allò que li hagués dit al dictador si no hagués existit la censura o si hagués viscut sota el règim. Per facilitar-ho, el Museu posarà a la disposició dels visitants tota mena de recursos, des d’una pissarra gran a un llibre blanc, passant per una gravadora i una camera de vídeo.

L’ entrada a la instal·lació serà possible gratuïtament, en l’ horari d’ obertura del Museu de Vilafranca, de dimarts a diumenge.

El diumenge, 20 de novembre, coincidint amb el 30è aniversari de la mort de Franco es convidarà especialment a les entitats a participar-hi amb l’ objectiu de celebrar una diada cívica de record i commemoració d’ aquest fet. A més, a les 12 del migdia, la néta d’ un afusellat sadurninenc al Camp de la Bota interpretarà una peça electroacústica i per la tarda, al Bogart, es projectarà "Franco i jo", un encàrrec del Departament de Relacions Institucionals a creadors de menys de 30 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: