Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un bust de Franco recull els records del franquisme dels penedesencs al Museu de Vilafranca

La mostra permet expresar davant del bust de Franco els sentiments amagats durant el franquisme. El bust havia estat al saló de plens de Vilafranca, des de 1941 fins el 1976

Divendres es va inaugurar la instal·lació participativa "Escolta Franco", que forma part del cicle sobre la recuperació de la memòria històrica que està duent a terme el Museu. L’acte va estar presidit per el conseller de relacions institucionals de la Generalitat, Joan Saura, que va visitar la vila divendres al vespre.

Abans de la inauguració de l’exposició es va fer una taula rodona titulada "Els guardians de la memòria", en que també va participar Saura. Posteriorment va obrir les portes la instal·lació "Escolta Franco".

El centre de l’exposició és un bust de Franco de l’any 1941, i que va estar presidint el saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca fins el 1976. Es tracta d’un muntatge participatiu, que com comentava Iniesta pretén facilitar que tothom pugui expressar el seus records sobre el franquisme.

Per tal de facilitar-ho, el Museu posa a disposició dels visitants tota mena de recursos, des d’una pissarra gran a un llibre blanc, passant per una gravadora i una camera de vídeo.

La entrada a la instal·lació és possible gratuïtament, en l’horari d’obertura del Museu, de dimarts a diumenge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: