Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salvem el Penedès denuncia la manca de participació ciutadana i dels ajuntaments en el Pla Director

La plataforma ciutadana sospita que el text del Pla Director ni tan sols recollirà les exposicions i els arguments dels ponents que van participar a les Jornades de Participació, celebrades al CCAP.

També pensen el mateix del correu electrònic obert a tothom per a dir-hi la seva i més, quan es proposa opinar sobre la redacció d’un text que no s’ha fet públic, ni com a esborrany ni com a recull de directrius bàsiques. Tampoc els Ajuntaments han rebut aquesta informació.

Segons Salvem el Penedès, com es pot redactar un Pla Director sense l’opinió dels Ajuntaments? I també es pregunten si el Pla Director s`està redactant des de fora del territori i com és possible que ningú disposi ni tant sols d’un esborrany.

D’ altra banda, Salvem el Penedès critica el funcionament i la dinàmica del Consell Ecosocial, del qual ha format part fins ara juntament amb representants dels sindicats agrícoles i industrials, UVIPE, la UEP, la Marca Penedès i d`altres. La plataforma es planteja abandonar-lo perquè fins avui, el Consell Ecosocial ha desenvolupat una tasca del tot estèril.

Segons expliquen, la gota que ha fet vessar el got ha estat la darrera reunió del Consell Ecosocial, que tenia l`objectiu d`explicar la proposta de Pla Director, i a la que tampoc es va fer lliurament de cap documentació.

Durant l`exposició es van deixar a l`aire algunes línies pel que fa al tema del creixement, línies que a banda de no complaure`ls, van deixar molts interrogants a l`aire, per no dir pràcticament tots.

Per tant, vist l’ús que s’està fent dels agents socials i que el fals procés de participació ciutadana sols es fa de cara a la galeria, Salvem el Penedès vol alertar de la seriosa possibilitat d`abandonar el Consell Ecosocial.

D’ aquesta manera, volen evitar que s’utilitzi l’entitat com a assessora d’un text i d`una proposta que no coneixen i que algun dia es presentarà per sorpresa, gairebé acabada i sense la possibilitat de fer-hi esmenes prèvies, ni molt menys de discutir-hi el fons.

La plataforma demana al Consell Comarcal que exerceixi el seu lideratge per impulsar un debat real entre els ajuntaments, els agents socials i la Generalitat i deixi de ser un simple espectador, davant les directrius de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: