Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de cent persones participen al programa Voluntaris per la llengua, destacant els alumnes provin

Un acte, celebrat dijous passat, va donar el tret de sortida al primer quadrimestre del curs 2005-2006 del programa "Voluntaris per la llengua" a Vilafranca.

Voluntaris i aprenents van assistir a la sessió de presentació en què van conèixer la persona amb qui compartiran deu hores de trobada per parlar en català.

Comencen el curs 40 parelles de parlants de català i no catalanoparlants i 4 trios, en total més de 90 persones que s’aniran trobant d’aquí fins al mes de febrer, una hora a la setmana com a mínim.

Biel Senabre, responsable del Servei Local de Català, explica que tot i que aquestes parelles i trios comencin a parlar, el programa no està tancat i es pot anar ampliant el nombre de participants.

La trobada, que es pot fer en locals com ara el bar-restaurant Via Fora o el bar de l’Escorxador, serveix perquè uns i altres parlin dels temes que vulguin. Com sempre, els aprenents provenen de diferents països, destacant els que són d’ altres zones de l’Estat espanyol, el Perú i el Marroc.

La trobada de la setmana passada va servir per provocar el primer encontre entre els components de les parelles. També es va repartir el material de suport que es dóna a cadascú: material didàctic, suggeriments a seguir per fer l’intercanvi, opuscles informatius de la comarca cedits pel Consell Comarcal i una petita motxilla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: