Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’auditori de Vilafranca serà una realitat abans de finals de 2007, i les obres haurien d’iniciar-se

Les obres es faran en tres feses, i la primera te un pressupost de més de 3 milions d`€. El preojecte ha estat millorat des del 2003 en que s`hi va començar a

Aquest matí s’ha fet la presentació a la premsa del projecte del nou auditori polivalent, una de les apostes més emblemàtiques en quan a equipaments de l’actual equip de govern. L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, acompanyat del coordinador de govern Ramon Xena i el regidor de Cultura, Joan Rios, han presentat a la premsa aquest projecte, que en la seva primera fase tindrà un pressupost de més de 3 milions d’€, i que hauria de poder estar en funcionament al llarg del 2007.

De fet tant l’alcalde, com el regidor de cultura han remarcat que des de l’any 2003 fins el que s’ha aprovat ara, el projecte ha variat força en el seu planejament. Joan Rios, el regidor de cultura, remarcava precisament que aquests canvis s’han fet per tal de millorar el projecte, recollint les demandes i suggeriments d’entitats musicals i culturals de la vila així com de la resta de grups municipals.

Pel que fa al projecte que van presentar els seus autors, els arquitectes Xavier Fabré i Lluís Dilmé, s’estructura al voltant d’una sala cultural que seria la de l’Auditori pròpiament dita, que serviria per a les actuacions musicals. Tindria una capacitat per a unes 500 persones assegudes. Hi hauria també una sala de petit format, amb una cabuda de 150 persones; i finalment un espai destinat a entitats musicals, teatrals i de dansa, amb 4 sales de reunions, espais d’assaig i magatzems.

Cal tenir en compte que el projecte inicial contemplava una superfície de 1870 m2; mentre que aquest final serà de 2566 m2.

Els treballs segons les previsions municipals, s’estructurarien en 3 fases. La primera s’iniciaria abans de finals d’any, i contemplaria el que ara surt a licitació, que és la sala de l’Auditori al complert però sense el seu equipament i l’estructura de la sala petita. La segona fase, que es miraria que es fes de forma continuada, contemplaria l’equipament definitiu de les sales. Amb aquestes dues actuacions, l’auditori ja seria operatiu, pendent d’una tercera que se centraria en l’arranjament dels espais exteriors i l’equipament dels espais destinats a les entitats.

Rios ha comentat també que l’entrada en funcionament de l’Auditori ha de portar a plantejar una redistribució de les activitats culturals als equipaments de Vilafranca.

Tant els arquitectes com els responsables polítics del consistori vilafranquí han remarcat que s’ha fet un gran esforç per tal de potenciar la polivalència de l’equipament, i que a nivell acústic els estudis realitzats són els que han portat a que el sostre de l’auditori tingui l’aspecte exterior en forma de cresta, que respon a la seva funcionalitat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: