Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès és una de les comarques més dinàmiques de Catalunya segons l’Anuari Econòmic Comarcal

L’activitat econòmica de Catalunya va registrar un creixement del 2’8% el 2004, amb una distribució territorial en què va destacar el liderat de les comarques de la perifèria del sud de Tarragona, a

Per contra, l’eix metropolità de Barcelona va presentar un avanç del 2’33%, per sota de la mitjana catalana, a causa del descens de l’activitat industrial, segons es desprèn de les dades de l’Anuari Econòmic Comarcal Caixa Catalunya 2005. Entre les comarques que menys creixen hi ha el Baix Llobregat i el Barcelonès. En canvi entre les comarques més dinàmiques hi ha l’Alt Penedès, que se situa en el lloc número 5, amb un increment de la seva economia del 5’3%, i el Baix Penedès, que està en sisena posició, creixent el 5’2%.

En l’edició d’enguany de l’anuari s’han refet les estimacions a fi d’adaptar-les al nou PIB base 2000 i a les modificacions en el seu creixement del període 2001-2004, així com per ajustar-les a les novetats que s’estan introduint en les definicions i les metodologies de les estadístiques oficials.

Pel que fa a l’Alt Penedès l’informe apunta que el creixement va assolir un notable 5’3% el 2004, per sobre de l’important avenç fet el 2003, i de la mitjana de Catalunya. Aquesta millora s’explica per la confluència de resultats positius de tos els sectors. El primari va presentar uns resultats molt bons amb el creixement del 14’9%. La construcció també va contribuir a l’augment de la comarca amb el creixement del 7’9%, tot i que està per sota del 11’6% de l’any anterior. La indústria també va contribuir al creixement amb l’augment del PIB del 3’7%, mentre que el sector terciari va crèixer el 4’5%, per sota però de l’any anterior. El creixement acumulat de l’Alt Penedès en termes reals del 2000 al 2004 se situa en el 15’5% , per sobre del 11’3% de l’alça acumulada en el conjunt català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: