Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Subirats ha signat un conveni amb Red Elèctrica Española per solucionar el perill de

El conveni de fet respon a les demandes que des de fa 11 anys ha presentat l’ajuntament de Subirats contra Red Elèctrica Española a causa de l’estat de la xarxa al seu pas

La primera de les denúncies precisament és d’aquest darrer incendi. Com comenta l’actual alcalde de Subirats, Antoni Soler, aquell any ja es va denunciar la situació que hi ha al fondo del Peró, on la distància entre dues torres elèctriques és de més d’un quilòmetre i s’han provocat aquests tres incendis forestals. Soler ha comentat també que l’any 1997 el Parlament de Catalunya ja va instar la companyia a solucionar aquesta qüestió, i fins ara no s’havia produït cap moviment. El conveni es va signar dilluns.

Ara, l’ajuntament ha retirat l’acusació particular, i es mostra satisfet per l’acord al que s’ha arribat. Soler es mostrava convençut que fins i tot abans d’un any el tema estarà solucionat; també apuntava que en cas de retards l’empresa haurà de pagar 3.000€ a l’ajuntament. Així mateix, l’alcalde de Subirats reconeixia que les companyies elèctriques estan fent importants inversions a la comarca per evitar aquestes incidències.

L’ajuntament de Subirats s’ha mostrat molt satisfet per aquest acord, i per el canvi en la manera d’actuar de les companyies elèctriques, al mateix temps que reconeix que l’esforç de tots els ajuntaments de la comarca i del mateix Consell Comarcal que han fet també pressió per tal que s’actués en aquest punt concret de Subirats ha estat important.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: