Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall de Vilafranca està pendent d’una ordre de la conselleria d’agricultura que prohibei

El Diari Oficial de la Generalitat publica una ordre signada pel conseller Antioni Siurana en la que es recorda que la influença aviària és una malaltia vírica contagiosa.

L`ordre recorda que la malaltia afecta les aus de corral i les aus en general, que causa, en la seva variant altament patògena, una mortalitat molt elevada i arriba a assolir de manera molt ràpida unes proporcions d`epizoòtia, amb les repercussions que es deriven per a la sanitat animal i per a la salut pública.El control d`aquesta malaltia està regulat per la Directiva Europea i , a causa dels darrers casos viscuts a alguns paisos del centre d’Europa, la Comissió Europea ha establert recentment un seguit de mesures per evitar al màxim l`entrada del virus.

Es prohibeix la concentració d`aus de corral i d`altres tipus en mercats, mostres, exhibicions i celebracions culturals. No obstant això, la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries podrà autoritzar la concentració d`aus de corral i d`altres aus captives en instal·lacions d`aquesta mena sempre que l`autoritat competent per autoritzar la concentració, efectuï una avaluació del risc la qual doni resultat favorable. De fet els organitzadors de la Fira del Gall de Vilafranca ja han tramitat a la Generalitat la sol·licitud per celebrar la fira ara estan pendents de rebre l’autorització o l’ordre de prohibició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: