Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya "Països Catalans Insubmisos" ha fet una acció reivindicativa, a la instal·lació Escolta

Dissabte al migdia, vuit activistes van realitzar una acció de desobediència, en el marc de la campanya " Països Catalans Insubmisos".

L` acció de protesta va consistir en el vessament de pintura vermella per damunt del bust de Franco. També es va col·locar una corona en al·lusió al continuisme que suposà l’entronament del rei Borbó i es penjà una pancarta on es podia llegir "Hi hagué transició no ruptura, el feixisme encara perdura".

D`aquesta manera, el grup desobedient rebutjà la presència en territori català de monuments i símbols feixistes.

A més, recorden que deu penedesencs seran jutjats per denunciar la manca de llibertat d’expressió durant el referèndum a la Constitució Europea i que quatre joves penedesencs s’enfronten a peticions de fins a set anys de presó, després d’haver patit tortures per part de la Guàrdia Civil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: