Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona demana serenitat i prudència als polítics catalans

Les declaracions son en resposta a les paraules del Conseller en Cap de la Generalitat, que va apuntar que Freixenet volia espanyolitzar el cava català

Miquel Valls, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona ha estat aquest matí a la comarca, per participar en diferents activitats. En el decurs d’un dinar amb empresaris i membres de la Cambra de la comarca, Valls ha volgut fer un comentari al voltant del boicot al cava català, i del seguit de declaracions que s’han produït en aquests darrers dies. En concret, i en resposta a les paraules del Conseller en Cap de la Generalitat que va apuntar que Freixenet volia espanyolitzar el cava català, el president de la Cambra de Barcelona ha demanat serenitat, dignitat i prudència als polítics, tant catalans com de fora; ja que poden perjudicar força l’economia catalana i espanyola.

Miquel Valls, que feia aquestes declaracions en el decurs del primer dinar de la Cambra a l’Alt Penedès, que s’ha fet a Torrelavit, espera que la seva petició sigui escoltada, i demanava estabilitat política amb l’objectiu de que l’economia del país segueixi creixent com fins ara.

Valls va parlar també de l’economia de la comarca, que va qualificar de la més dinàmica de la província de Barcelona entre 2001 i 2004. Una dinamització que s’ha vist impulsada per la indústria del cava que ha de potenciar i apostar en aquests moments per una estratègia empresarial que s’apropi al turisme

En el seu parlament, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona va defensar també un servei ferroviari orbital, aprofitar el pas de l’AVE per fer circular i parar a la comarca trens de regionals; i racionalitzar la xarxa viària, amb la futura autovia Vilafranca-Vilanova i garantint que la C-15 entre Igualada i Vilanova tingui la capacitat suficient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: