Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla Director de l’Alt Penedès, que ha d’aprovar la Generalitat, no contempla el Quart Cinturó i p

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Ramon Xena, ha anunciat que està previst que el proper mes de gener s’aprovi el redactat definitiu del Pla Director.

Això vol dir que queden aproximadament 3 mesos per poder debatre el document marc i presentar al.legacions, i per aquest motiu Xena ha dit que ara no és el moment perquè algú plantegi marxar de cap consell o organisme que estigui treballant en l’elaboració del pla. El president del consell comarcal ha explicat que en menys de 15 dies està previst que es lliuri el redactat del Pla Director a tots els alcaldes de la comarca i als representants dels consells i entitats que han participat en el procés de debat per tal que es pugui analitzar el document i es puguin fer al.legacions. Xena també ha explicat que fa pocs dies va participar en la primera reunió de la Comissió d’Ordenació Territorial Metropolitana, que és l’organisme que ha d’aprovar el Pla Director i en el qual hi son representades totes les conselleries de la Generalitat que tenen a veure amb el territori , a més dels presidents dels 7 consells comarcals que formen part de la Regió Metropolitana des de que es va aprovar l’any 1995. Entre d’altres hi ha les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

Ramon Xena ha explicat que hauria preferit que existís una vegueria del Penedès per no anar a aquesta reunió, però que en aquests moments s’hi ha de ser perquè es debat el Pla Director de l’Alt Penedès.

Ramon Xena ha explicat que primer s’haurà de veure que planteja el redactat del Pla Director i desprès prendre la decisió de donar-hi suport , o no, tot i tenint molt clar que el pla s’acabarà aprovant a la Comissió d’Ordenació Territorial Metropolitana.

En el seu discurs en el marc de la primera reunió d’aquesta comissió el president del consell comarcal va explicar que es donava per assabentat del procediment però va reclamar també més atenció pel territori, en referència a algunes infraestructures com el Quart Cinturó que s’estan planificant a l’esquena del Pla. En aquest sentit el conseller de política territorial, Joaquim Nadal, va mantenir una conversa amb Xena, desprès de la reunió, en la que li va garantir que no hi haurà Quart Cinturó a l’Alt Penedès i que el Pla Director preveurà un desdoblament de la N-340 al costat del pas de l’AVE.

Tot i que el president del consell comarcal no disposa encara d’un document sobre el pla director sí que ha anunciat també que entre altres propostes es plantegen tres estacions de tren per Vilafranca en el futur. L’actual de rodalies, la de regionals i un baixador a la zona industrial del Polígon de Mercaderies, per poder oferir un servei de metro ferroviari al Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: