Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern ha rebut 509 sol.licituds d’indemnització d’expresos polítics de l’Alt Penedès

Un total de 18.517 expresos polítics del franquisme ja han presentat sol·licituds al Govern per rebre indemnitzacions a l’àmbit metropolità, de les quals l’oficina d’expresos de la Generalitat ja n’ha resolt 15.700, un

Aquestes sol·licituds han estat presentades des de l’any 2000, quan l’executiu català va decidir ampliar les indemnitzacions concedides pel govern estatal als expresos polítics del franquisme. El període es va tancar el maig del 2002, però va ser reobert excepcionalment fins a mitjan del 2003 per una ampliació del límit d’edat dels sol·licitants. Aquest nou criteri va permetre que els que fossin menors de 65 anys l’any 2000 poguessin optar també a aquests ajuts. A més l’agost d’aquest any la Generalitat va incloure el període de la guerra civil dins dels criteris de concessió d’indemnitzacions. En concret de l’Alt Penedès s’han presentat 509 sol·licituds.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: