Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller de relacions institucionals i participació Joan saura visita Vilafranca per parlar de d

Degut a l’actualitat política Saura en el transcurs de la visita va fer referències explícites a determinades polítiques i va afirmar que el PP desapareixerà de la política catalana en 25 anys si

El conseller de relacions institucionals i participació Joan Saura va ser ahir a la tarda a Vilafranca per tractar diversos temes relacionats amb la comarca. A primera hora de la tarda ha arribat a l’ajuntament de Vilafranca per conèixer els espais del consistori i signar en el llibre d’honor de la vila. Tot seguit es va dirigir cap al Consell comarcal de l’Alt Penedès per reunir-se amb el consell d’alcaldes, encapçalat pel president de l’ens comarcal Ramon Xena. En el transcurs d’aquesta reunió, Saura ha posat sobre la taula diversos temes. El pla director, l’avantprojecte del qual arribarà aquest dilluns a mans dels alcaldes de la comarca, ha estat un dels aspectes destacats de la conversa. El conseller Saura ha valorat de forma positiva els mecanismes de participació ciutadana emprats per a l’elaboració del pla director. També s’ha parlat de la organització territorial en vegueries, un tema que, segons Saura, estava aparcat fins ara, moment el qual s’ha acceptat a tramitació l’estatut.

La reunió va servir a més per posar en comú nous projectes per la recuperació de la memòria democràtica, tal com ho anomena el conseller i per parlar de la recent acceptació a tràmit de l’estatut al Congrés dels Diputats.

Saura ha posat especial èmfasi en què el text estatutari compta amb un ampli índex de participació per part de molts col·lectius i entitats.

D’altra banda, en el torn d’atenció a la premsa, Joan Saura ha fet una dura crítica contra la campanya anti estatut que està portant a terme el Partit Popular. El conseller ha afirmat que la campanya pot arribar a calar en certs sectors de la societat i que el partit desapareixerà de la política catalana en 25 anys si segueix mantenint una actitud semblant.

Saura ha fet aquestes declaracions poc després de signar quatre convenis amb ens comarcals de l’Alt Penedès per fomentar la participació ciutadana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: