Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Col·lectiu Bosc Verd titlla de poc responsable l’ actitud de l’ alcalde de Pontons que a les port

El col·lectiu ecologista ja fa dos mesos que està fent un seguiment d`aquest projecte, després de ser informat pels veïns.

Segons expliquen, han realitzat diferents visites a la zona on hi ha instal·lat el mesurador de vent i han pogut comprovar la destrossa d`arbrat realitzada d’ una hectàrea de superfície. A més d`aquesta desafortunada tala que consideren desproporcionada, també s’han obert uns accessos de manera molt maldestre.

Bosc Verd ha presentat a l`Ajuntament de Pontons, al Departament d`Indústria i al Departament de Medi Ambient de la Generalitat diferents escrits de personació, com a entitat interessada en aquest expedient per tal que se`ls sigui facilitada tota la informació al respecte. També han sol·licitat el text aprovat per l`Ajuntament de Pontons que explicita els

acords del conveni signat amb l`empresa EISS (Establecimientos Industriales i Servicios S.L) per a la construcció del parc eòlic, però encara no els ha estat facilitat.

Sobre la ubicació del parc eòlic, Bosc Verd recorda que a proposta seva el Consell Consell Consultiu de Medi Ambient va prendre el compromís de preservar aquesta zona, al llindar de la plana Matania, com un dels hàbitats de més interès de la comarca. Igualment, el mateix Consell Comarcal de l`Alt Penedès va incloure aquest indret en la proposta d`espais naturals de la Xarxa Natura 2000 presentada a la Generalitat.

Bosc Verd també considera poc responsable l`actitud de l`alcalde de Pontons que, a les portes de la presentació del Pla Director de l`Alt Penedès, resol qüestions al voltant de la instal·lació d`un parc eòlic al seu municipi sense tenir en compte la planificació comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: