Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest matí s’ha presentat el primer míting internacional turisme de les rutes del vi, que es farà a

Les jornades es desenvoluparan els dies 16, 17 i 18, i el darrer dia la mostra s`obrirà al públic en general per tal facilitar l`accés del màxim de gent a les rutes del

En el marc de Firaví 2006 es celebraran unes jornades destinades a parlar precisament del turisme de les rutes del vi, i que serviran per conèixer que es fa a casa nostra, però també altres iniciatives similars que es fan arreu de l’estat i també a nivell europeu i mundial. El president del patronat de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Pareta, comentava la voluntat d’obrir la fira en la propera edició a un nou camp com el del turisme enològic, tot destacant el paper que Vilafranca i l’Alt Penedès han jugat en la potenciació d’aquestes activitats. Pareta comentava que s’ha fet també una aposta forta per tal de que a la trobada hi hagi presència internacional.

En un sentit similar l’alcalde de Vilafranca, i president de Firaví, comentava que s’ha volgut involucrar més al sector en aquesta iniciativa, donant a conèixer que a banda de l’elaboració de bons vins i caves, a la comarca hi ha una oferta relacionada amb la cultura, el patrimoni i el territori.

Firaví disposarà de 10.000 m2, dels quals 1350 es destinaran a aquest primer míting internacional turisme de les rutes del vi. La voluntat de l’organització és que el mateix pavelló pugui ser com a una ruta per les diferents zones i propostes que s’ofereixin, i que permetin conèixer de primera mà les ofertes turístiques que al voltant del vi hi ha arreu. S’organitzaran xerrades i conferències, degustacions de vi i mostra gastronòmica per tal de potenciar el maridatge entre vi i gastronomia.

La proposta de les rutes compta a l’Alt Penedès amb un suport important de les bodegues i empreses de la comarca, com per exemple les que han participat aquest matí en la visita que s’ha fet amb membres de la premsa especialitzada de Barcelona, Rovellats i Torres. Precisament, en nom d’aquesta darrera Miquel Torres ha volgut ressaltar la importància d’aquesta iniciativa, i la bona situació de l’Alt Penedès per convertir-se en una oferta turística d’importància, gràcies a la proximitat amb Barcelona

Recordem que Firaví obrirà portes el 16 de febrer de 2006, conservant la seva línia de fira professional. El darrer dia però, el 18 de febrer, s’obrirà portes per tal que el públic s’hi pugui acostar i conèixer i fins i tot contractar ofertes turístiques relacionades amb el mon del vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: