Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A Vilafranca, els actes entorn el Dia Mundial de la lluita contra la SIDA se centren en els joves de

El VIH ha superat aquest any la barrera dels 40 milions d’afectats al món segons ha fet públic Onusida, l’ organisme de l’ ONU dedicat a la vigilància mundial de l’ epidèmia.

A Espanya, 3 de cada 1.000 ciutadans estan infectats segons dades del ministeri de Sanitat.

A Vilafranca, els actes entorn el dia 1 de desembre se centren enguany en el col·lectiu jove amb un lema provocador i al mateix temps, clar, "Enganxa’t al làtex" . El programa d’ activitats es va encetar dissabte passat amb un curs d’ agents de salut dirigit a una desena d’ alumnes dels instituts de Vilafranca. La setmana vinent, de dilluns a divendres, hi haurà parades informatives als 3 instituts, on aquests joves informaran als seus companys sobre l’ ús del preservatiu, les primeres relacions sexuals i la prevenció del VIH i dels serveis on es poden adreçar.

L’ objectiu és que els joves es responsabilitzin segons explica la tècnica de salut comunitària, Imma Marrugat.

Com que les activitats s’ adrecen als joves, també s’ ha buscat espais juvenils. Així, dimecres vinent s’ inaugurarà una exposició de cartells de diverses campanyes sobre VIH-SIDA, al Cafè El Coro. Els cartells provenen de diferents països de la Unió Europea i es podran veure fins el 14 de desembre.

Tot el material artístic de la campanya ha anat a càrrec dels alumnes de l’ escola d’ art ARSENAL, que al mateix temps que han creat un punt de llibre, el cartell i un pin han abordat la qüestió.

Seguint amb el programa d’ actes, divendres vinent hi haurà una projecció al Bogart, oberta a tots els públics. El passi, en col·laboració amb Cine Club Vilafranca, inclourà el documental "Dentro de garganta profunda" i el curt "Invulnerable" que ha estat projectat a la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca amb molt bona resposta per part del públic.

La projecció estarà presentada per el psicòleg, Dani Borrell, que dinamitza els tallers de sexualitat i SIDA als instituts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: