Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vint-i-cinc empreses del Penedès han participat avui a l’Esmorzar sobre telefonia IP organitzat per

La presentació va servir per acostar aquesta nova tecnologia a empreses de la comarca, que van poder escoltar i comprovar les possibilitats de la telefonia IP

Aquesta tecnologia permet reduir la factura de telefonia de l’empresa amb una instal·lació mínima. La possibilitat de reduir, fins a cost zero, la factura telefònica ha atret l’atenció de petites, mitjanes i grans empreses instal·lades al Penedès, que han assistit avui al Centre àgora a l’Esmorzar UEP "Telefonia IP. Com reduir la despesa telefònica de l’empresa". Magda Martorell, enginyera de telecomunicacions ha explicat a les vint-i-cinc empreses assistents els avantatges d’aquesta tecnologia apuntant que, en un futur immediat, la telefonia IP pot guanyar molt de terreny a la telefonia convencional i reportar un important estalvi de costos a l’empresa.

La Telefonia IP és una solució tecnològica, relativament recent, que es basa en fer passar les converses telefòniques a través de la connexió a Internet, ja sigui ADSL o cable, aprofitant l’ample de banda sobrant. D’aquesta manera, la telefonia IP, o "veu sobre IP" permet optimitzar millor les connexions telemàtiques que l’empresa té contractades i gastar menys en telefonia convencional. Magda Martorell, ha explicat que la "veu sobre IP" permet arribar a un estalvi de fins el 60% en les trucades internacionals i d’un 40% en la resta de converses telefòniques.

és especialment interessant saber que la trucada pot arribar a ser gratuïta si els dos usuaris utilitzen la connexió IP.

La "Veu sobre IP" està encara poc implantada a Catalunya i desperta alguns dubtes que han sortit en l’Esmorzar d’avui com ara si cal canviar la instal·lació actual de telèfon. Per implantar la "veu sobre IP" tant sols cal instal·lar un adaptador que transforma la veu en dades, és a dir, digitalitza la veu fent-la capaç de viatjar per Internet. En deu dies es pot utilitzar aquest nou sistema i no cal demanar una ampliació de línies a la companyia telefònica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: