Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull la quarta Trobada de Creadors, en el marc de l’Any del Llibre i la Lectura

La trobada que porta per títol "Columnistes: els narradors de la realitat" que se celebrarà els dies 21 i 22 d’octubre al Museu de Vilafranca.

La Trobada té lloc en el marc de l’Any del Llibre i la Lectura i comptarà amb la participació dels columnistes més destacats de la premsa catalana com ara Anton Maria Espadaler, Quim Monzó, Joan Barril o Joan de Segarra, entre d’altres amb l’objectiu d’analitzar el llegat de la tradició periodística catalana, els canvis actuals i els diferents aspectes de l’ofici.

El director de la Institució de les Lletres Catalanes ha destacat que aquesta iniciativa que va tenir l’origen a l’ajuntament de Barcelona es va traslladar a l’àmbit de tot Catalunya, amb l’objectiu de descentralitzar. Per aquest motiu s’han organitzat al llarg de l’any cinc trobades. La primera es va fer a Barcelona, la segona a Lleida, la tercera a Sant Cugat del Vallès i la quarta té lloc a Vilafranca.

S’ha escollit la capital de l’Alt Penedès per la bona predisposició de l’ajuntament i per l’experiència d’altres col.laboracions.El coordinador de la trobada, Jordi Puntí, ha explicat que el primer objectiu era el de donar relleu a la creació literària que suposa l’articulisme periodístic a Catalunya.Puntí ha destacat tots els participants a la trobada en general, però ha assenyalat com a element central la conversa que establiran els escriptors Joan de Segarra i Quim Monzó, Moderada per Xavier Moret.

El divendres 21 d’octubre la trobada s’obrirà a la tarda amb la participació del coordinador de l’any del llibre, Francesc Parcerisas. La primera taula rodona tractarà de l’articulisme en català amb Anton Maria Espadaler, Julià Guillamón i Toni Sala. La segona taula parlarà de la crònica i l’opinió, estarà moderada per Màrius Serra i hi participaran Josep M Fonalleras, Empar Moliner i Matthew Tree. L’endemà, dissabte 22 d’octubre Marçal Sintes, Francesc-Marc àlvaro i Antoni Puigverd parlaran d’articulisme i política. Per la tarda Jordi Llavina moderarà una taula amb Joan Barril, Miquel Pairolí i Isabel Clara-Simó parlant dels articulistes que publiquen cada dia.

Les places per participar a la trobada són limitades. La inscripció és gratuita i es pot fer per telèfon trucant a l’Escorxador o per internet a l’adreça

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: