Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos lamenta que el conseller d’agricultura no es presentés a la inauguració del Cavatast

La fira del cava de Sant Sadurní, el Cavatast 2005, s’ha viscut amb molta intensitat aquest cap de setmana.

Han estat prop de 50 mil els visitants que no s’han volgut perdre l’oportunitat de tastar la gran quantitat de marques i de caves diferents que presenta aquest certamen, amb 38 expositors cavistes, a més de l’oferta gastronòmica, de xarcuteria i de pastisseria.

La fira l’havia d’inaugurar divendres a la tarda el conseller d’agricultura, Antoni Siurana, però el mateix divendres al migdia l’ajuntament va rebre un comunicat en el que, per motius d’agenda, s’informava que el conseller no hi podria assistir. La tardança del comunicat va molestar a l’ajuntament, perquè el divendres alguns mitjans de comunicació ja sabien que el conseller no vindria. També van manifestar el seu malestar els representants del sindicat Unió de Pagesos que esperaven el conseller amb pancartes, demanant un preu digne pel raim i un nou conseller d’agricultura.

El coordinador comarcal d’Unió de Pagesos, Josep Esteve, considerava un menyspreu al sector la incompareixença del conseller, i recorda que el seu sindicat continua reclamant la presència de l’administració a la mesa negociadora.La inauguració del Cavatast va anar a càrrec, finalment del director general de l’Incavi, Joan Aguado, que va destacar el valor que té una fira com la que organitza Sant Sadurní.

En relació a la crisi del sector Aguado va recordar que aquest any hi ha hagut un descens del volum de producció, que podria ajudar a equilibrar oferta amb demanda. També va desitjar que finalment hi pugui haver un acord en les parts implicades.Pel que fa al Cavatast, l’ajuntament de Sant Sadurní està satisfet dels resultats d’enguany , també perquè la climatologia ha acompanyat al llarg del cap de setmana i ha afavorit que es visqui una fira del cava amb molta intensitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: