Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní d’Anoia recordarà dimarts a les víctimes de l’holocaust nazi

Hi haurà un recordatori especial per a quatre sadurninencs que van morir al camp de Mauthausen

Aquest dimarts, 1 de novembre, a les 12 del migdia hi haurà al cementiri municipal un acte d’homenatge als sadurninencs víctimes de l’holocaust nazi. L’acte és organitzat per l’Ajuntament de Sant Sadurní que ha previst una cerimònia senzilla que consistirà en un breu parlament, una actuació musical i la col·locació de flors davant la placa commemorativa que s’ha instal·lat en memòria de les víctimes.

Enguany fa seixanta anys que es van alliberar els camps de concentració nazis. En un d’aquests camps, i concretament Mauthausen, és té constància documental que hi van morir quatre sadurninencs: Jaume Barceló i Urgell, Manuel Bonet i Bonet, Josep Dols i Gibert, i Antoni Tarrida Capellades.

L’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar per unanimitat una moció en la qual es recordava i es condemnava la barbàrie nazi i s’acordava fer una acte d’homenatge a les víctimes sadurninenques que van perdre la vida en mans del nazisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: