Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 400 vilafranquins tenen cel·la per viure intensament la Romeria de Vilafranca a Montserrat,

La 79ena. edició de la Romeria de les parròquies de Vilafranca a Montserrat tindrà lloc a partir de demà i fins dilluns vinent, coincidint amb la de Piera i la de Sants.

El sentit pastoral de la Romeria 2005, com a comunitat cristiana, ve emmarcat per la memòria dels 40 anys de la cloenda del Concili Vaticà II.

Paquita Pasqual, membre de la junta parroquial organitzadora, ha explicat a Ràdio Vilafranca que la Romeria viu una revifalla. Aquest any, des de la parròquia han distribuït cel·les per a 270 persones i hi ha un centenar més de vilafranquins que n’han reservat pel seu compte, en total prop de 400 persones.

Pasqual, com a integrat de la junta organitzadora, demana als que vagin de Romeria que assisteixen als actes. Entre els més participatius destaca el Via Crucis per la muntanya que es fa dissabte, a partir de dos quarts de 5 de la tarda, i per la nit la Vetlla de Santa Maria, en la qual omplen l’ església. Enguany hi participaran la coral Espinguet i el ball d’ en Serrallonga.

Als prop de 400 romeus, diumenge s’ afegiran més vilafranquins i penedesencs per assistir a la missa i al salve de l’ escolania de Montserrat i a la posterior actuació castellera a càrrec dels Verds i els Xicots de Vilafranca.

El darrer dia de Romeria, dilluns, se celebra la missa dels romeus, la pregària del rosari pel Camí dels Degotalls, que en cas de pluja es farà a la plaça del monestir, i com a cloenda un dinar de germanor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: