Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Editorial vilatana presentava el llibre " Els vestits nous dels gegants"

Es tracta d`un narració de Pere Alagret amb il·lustracions de Maria Casas. Aquesta és la publicació numero 30 dins el cicle "Vilatana" de contes infantils dedicats a la temàtica de les tradicions populars.

La sala mossèn vinyeta acollida ahir dissabte la presentació del llibre "Els vestits nous dels gegants", la 30ª publicació que l’editorial vilatana dedica a contes infantils basats en el folklore català. Joan Solé i Bordes ha estat l’encarregat d’adaptar aquest relat creat per Pere Alegret. Conservant el títol que Alegret va donar a aquest relat "Els vestits nous dels gegants" relata u conte fet passar per històric en el qual els gegants de Vilafranca tenien els vells i descolorits i l’ajuntament, sense diners per comprar-ne de nous, van haver de buscar una solució força original.

La narració, datada entre el 1842 i 1918 que permet també fer un esbós de la societat vilafranquina al segle XIX. Pere Alegret, un vilafranquí de renom i amb grans inquietuds polítiques i socials que va voler plasmar en diversos llibres i fulletons el paisatge de la vila en el seu temps. Pera Alegret va morir a principis del segle XX deixant un important llegat històric i literari a la vila.

Ahir, a banda de les paraules dites per Joan Solé i Jordi Bosch, també e va comptar amb una petita ressenya històrica, per tal d’emmarcar el relat. El llibre compta amb les il·lustracions de Maria Casas i una transcripció musical de la passada que ballen els gegants.

Vilatana també presenta aquests dies una nova publicació dins la col·lecció Cercamón, publicat en llengua castellana i que acull narracions d’arreu del món. El títol del llibre és Manuelito y el tesoro de lana de Paulina Ponce.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: