Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La reunió de la taula de negres de dimarts a la tarda no ha servit per arribar a cap conclusió, per

El sindicat decidirà la propera setmana quines seran les properes actuacions, i continua lamentant la manca de participació de l`administració en aquest procés negociador

El polígon àgora va acollir dimarts a la tarda una nova reunió de la taula de negres, convocada una vegada més per el sindicat Unió de Pagesos. A l’igual que en la darrera trobada, abans de l’inici de la verema, la trobada ha finalitzat sense propostes concretes ni solucions. A la convocatòria han assistit les organiztacions professionals, la Federació de Cooperatives, l’Associació Vinícola Catalana i Uvipe, però un cop més ha faltat l’administració.

Des d’Unió de Pagesos ha tornat a lamentar aquesta absència, demostració segons el responsable sectorial del vi del sindicat Joan Santó, de la manca de voluntat de la conselleria d’ajudar a trobar solucions. Santó ha remarcat que des de la passada reunió fins ara no hi havia hagut cap avanç.

A banda de la queixa reiterada contra l’administració, Santó s’ha queixat també que les empreses no tenen voluntat de sector, i que únicament es preocupen de comprar el més barat possible.

Santó ha explicat que UP va presentar una proposta no oficial per tal que la patronal pogués estudiar-la, però que ni tan sols sembla que se l’hagin mirat. Una situació que els ha sorprès també és que UVIPE digui que només pot parlar de Penedès, i no de la D.O Catalunya; quan havia quedat clar que les propostes havien de ser per les dues denominacions. Una situació que Santó troba una excusa més de la patronal per no arribar a acords.

El sindicat tindrà una reunió la propera setmana per tal d’avaluar properes actuacions davant d’aquesta situació en que sembla que s’ha arribat a un estancament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: