Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La gran guanyadora del 38è Festival de Cinema de Sitges: "Hard Candy" de David Slade

Ahir dilluns Sitges va viure la tradicional Gala de Clausura de l’actual 38ena edició del Festival, en una cerimònia conduida per Fina Brunet on es van lliurar els diversos guardons a les pel.lícules

La gran guanyadora ha sigut "Hard Candy" de David Slade, dels EEUU, que va recollir personalment i visiblement emocionat els premis a la millor pel.lícula, al millor guió i, a més, el Gran Premi que s’atorga per votació popular del públic. Es un film angoixant i malsà, on es combinen el suspens, el sexe i la venjança. L’argument gira al voltant d’un noi i una noia que es coneixen per internet, queden i acaben tots dos a casa d’ell, l’inici d’una possible història d’amor que no tindria res d’especial si no fos perquè ell passa de la trentena i ella te 14 anys. La pel.lícula ja va suscitar pol.lèmica a l’últim Festival de Sundance.

La taiwanesa "El sabor de la sandia", de Tsai Ming-Liang, es va emportar els premis a millor actor i el premi especial del jurat, apart del Premi de la Crítica Jose Luís Guarner. Es tracta d’un film que combina el musical amb altes dosis de sexe en un agosarat i controvertit discurs estètic i moral en contra de l’alienació sexual.

"Election", del director Johnie To, de Hong Kong, va rebre els premi al millor director i, a més, el premi que otorga el Jurat Carnet Jove, una iniciativa de nova cració. Es tracta d’una enèrgica i negrissima peça de cinema mafiós ambientada en el món de les trades de Hong Kong no recomanada per a espectadors sensibles.

La sud-coreana "Sympathy for lady vengeance", ja comentada en aquest informatiu, es va endur un merescut premi a la millor actriu per a Lee Yeong-ae, la seva venjativa protagonista.

"Seven Swords", de Tsui Hark, una coproducció entre Hong-Kong, Xina i Corea del Sud, es va endur el premi a la millor fotografia.

"Mirror Mask" de Dave McKean es va emportar 2 premis, el de millor direcció artística i el de millors efectes de maquillatge.

Finalment, el premi als millors efectes especials va ser per a Thomas Mulack, per "The piano tuner of earthquakes". El premi a la millor banda sonora original per a Dalpalan i Jang Yeong-Gyu per "A bittersweet life". I el premi al millor curtmetratge per "Respire" del taiwanés Wi Ding Ho.

La Gala es va tancar amb l’esperada presencia de David Cronenberg i l’actor Viggo Mortensen, que van venir a presentar la seva última pel.lícula "Una història de violència" després del seu pas per Cannes. Es un film basat en un còmic de Vince Locke i John Wagner, on un tranquil i honrat pare de fammilia es veu obligat a utilitzar la violència durant un atracament, les consequències d’aquest fortuit acte violent l’aniran afectant i transformant tant a ell com la seva família. Es tracta d’un pel.lícula a primera vista molt més convencional del que a Cronenberg ens te acostumats, conté varies de les constants del director, com ara l’exploració del sexe i la violència i la contradictòria naturalesa humana; i si be ens pel.lícules anteriors els seus personatges patien transformacions externes, la transformació del protagonista en aquest cas és interna, i no per això deixa de ser més inquietant.

D’aquesta manera s’acaba l’edició d’aquest any, en la del any proper àngel Sala, director del Festival, va adelantar que es conmemoraria els 20 anys de la projecció a Sitges de "Terciopelo Azul" de David Lynch.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: