Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FCAC demana canvis en l’OCM Vitivinícola perquè s’adapti millor al model català de producció de v

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha fet públiques les seves reticències al contingut actual de la proposta de reforma de l’Organització Comuna de Mercats del vi, que serà d’aplicació a tota

La FCAC ha lliurat el document de posicionament al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Per a les cooperatives agràries, si bé l’OCM actual majoritàriament ha afavorit l’Estat espanyol, no s’ajusta de la millor manera al model vitivinícola català, que prima la qualitat dels seus vins.

La FCAC és partidària d’una política que permeti la coexistència entre l’ajustament d’oferta i demanda i l’incentiu a les produccions de qualitat. En aquest sentit, seria favorable a la prohibició de noves plantacions, donat que el potencial comunitari és més que suficient. També es mostren a favor de la desaparició de les vinyes il·legals. Així mateix, es demana que, junt amb la mesura d’arrencada definitiva, es permeti l’arrencada provisional durant un període de temps i amb el cobrament d’una prima.

Pel que fa a la gestió de la producció, la Federació de Cooperatives proposa la verema en verd com a alternativa a les destil·lacions de crisi. També es considera que cal definir una autèntica eina de control en situacions de crisi que es fonamenti en la subsidiarietat entre les diferents regions productores i es proposa la creació d’un observatori econòmic europeu que doti de transparència el mercat.

Per afavorir l’increment de la demanda se sol·liciten actuacions a través de campanyes de promoció i que es potenciïn xarxes comercials i les accions a mercats exteriors per part de les cooperatives agràries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: